Obj Model Parts Not Showing While Previewed

Discussion in 'Buildbox General Discussion' started by ram, Aug 10, 2020.

  1. ram

    ram Boxer

    Joined:
    Jul 22, 2020
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi there, i ran into a problem my obj models, some parts are not showing while previewing. Any idea what's th problem.Awaiting for positive response.
     
  2. DanteSavy

    DanteSavy Boxer

    Joined:
    Jul 17, 2020
    Messages:
    16
    Likes Received:
    6
    It could be a problem with the normals. Like the faces of the mesh are facing backwards.
     
  3. Thud

    Thud Boxer

    Joined:
    Apr 9, 2019
    Messages:
    99
    Likes Received:
    55
    I've noticed when improrting some object textures I will get some parts will be transparent.Try changing the Blending settings of your texture.
    upload_2020-8-21_10-5-33.png
     
  4. 721c63e946

    721c63e946 Boxer

    Joined:
    Feb 13, 2020
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    I'm going to try this again. last time i installed it (2 months ago), it would crash explorer when clicking on STL files.

    Thanks for reminding me, going to install right now and test.
     
  5. 721c63e946

    721c63e946 Boxer

    Joined:
    Feb 13, 2020
    Messages:
    70
    Likes Received:
    2
    Any idea what's th problem.Awaiting for positive response.
    Kodi nox
     
  6. DanteSavy

    DanteSavy Boxer

    Joined:
    Jul 17, 2020
    Messages:
    16
    Likes Received:
    6
    As I said before. You have to turn the faces. To do this, select the mesh in blender and first flips. Thus the faces will no longer be transparent. Those blue lines are used to indicate that the faces are on the outside and are not transparent.
    In BB Alpha Premultiplied I also tested it but it didn't do the required result.
     

    Attached Files:

    • 1.jpg
      1.jpg
      File size:
      25.6 KB
      Views:
      7
    • 2.jpg
      2.jpg
      File size:
      46.9 KB
      Views:
      8

Share This Page